Арда (Кърджали) е вторият новак в елита на България след спечелилия Втора лига тим на Царско село! Това стана факт, след като "сините", които през следващия сезон за пръв път ще са в най-високото ни ниво на футбол, се наложиха с 1:0 над Септември (София) след продължения в бараж за влизане/оставане в елита. Двубоят се игра в Пловдив на стадион "Лаута", а единственото попадение бе дело на Ахмед Осман. В добавените 30 минути и двата тима останаха с по-малко души на терена, като за септемврийци бяха изгонени Чандъров и Галчев, а за кърджалийци голмайсторът им. 

Първото полувреме премина с малко по-настоятелни действия на кърджалийци, които търсеха гола. Въпреки това положения имаше и за Септември, като при един от тях Дарко Глишик стреля опасно, но Караджов се намеси добре и изби в ъглов.

В края на частта Марчев стреля опасно, а ударът му, отбил се в гърба на Боби Галчев, едва не влетя в мрежата на софиянци.

Второто полувреме продължи с по-активна игра на тимът, който през този сезон бе във Втора лига, а най-чистото положение дойде чак в 72-ата минута. Иван Коконов излезе сам срещу Галев, но стражът се справи и изби в ъглов. 

Така нулевото равенство се запази и двата тима стигнаха до продължения.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В първото такова гол не, но ситуацията за септемврийци се усложни, тъй като втори жълт картон и респективно червен получи Асен Чандъров. 

Второто продължение бе с още по-добро начало за Арда, като тимът поведе чрез Ахмед Осман.

Няколко минути преди края на добавените 30 минути Борис Галчев бе фаулиран от голмайстора на кърджалийци и реагира остро, удряйки нападателя. За действията си халфът получи червен картон, а преди това втори жълт за своето нарушение получи и Ахмед Осман. 

Така на терена останаха 10 от Арда срещу 9 от Септември. Резултатът в крайна сметка се запази и така Арда стана вторият новак в елита. 

Утре от 20:00 часа на стадион "Славия" е вторият бараж между Витоша (Бистрица) и Монтана.