Голмайсторът на Берое Мартин Камбурoв се сдоби с две обвинения след скандала, в който се забърка в Пловдив. Нападателят е привлечен от Прокуратурата като обвиняем по бързо производство за увреждане на три скоби от ОП „Паркиране и репатриране”, както и за непристойно поведение.

Както вече стана ясно, Камбуров се озова за 24 часа в ареста на Трето районно в града под тепетата. Футболната звезда ще напусне килията срещу парична гаранция от 1000 лева, обявиха от Прокуратурата.

Малко преди 14 часа днес Камбуров излезе от ареста на Трето РПУ без да даде изявления. 39-годишният футболист, родом от Свиленград, беше очакван от джип, в който се качи. 

Цялото съобщение от Прокуратурата в Пловдив:

Районната прокуратура привлече като обвиняем по бързо производство Мартин Камбуров, за това, че на 26 май в град Пловдив, противозаконно е унищожил чужди движими вещи – три броя „скоби“ от система за репатриране, собственост на ОП „Паркиране и репатриране“ – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

На същата дата в град Пловдив той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Според събраните до момента доказателства, на 26 май в град Пловдив, на ул. „Полк. Сава Муткуров“, лек автомобил, марка „Фолксвагаген“, бил спрян след поставен знак за забрана за престой и паркиране и допълнителен указателен знак за репатриране с „Паяк“. 

Покрай него преминал специален автомобил от ОП „Паркиране и репатриране“ с трима служители - водач, текелажник (прекачвач) и полицейски служител от „Общинска полиция“. Заради неправилното паркиране на лекия автомобил, марка „Фолксваген“, били поставени три броя скоби и предстояло репатрирането му. В този момент пристигнал обвиняемият Мартин Камбуров. 

Автомобилът бил собственост на негова позната. Когато видял тримата служители, обвиняемият започнал да ги обижда и ругае по повод действията им. Той хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30 лева – една банкнота от 20 лева и една банкнота от 10 лева, за да плати таксата за неправилно паркиране. 

Полицейският служител му поискал документ за самоличност, но той отказал да го предостави. Камбуров се качил в автомобила и потеглил с поставените три броя „скоби“. След няколко метра спрял, като на място пристигнали екипи на „Общинска полиция“ и на Трето РУ на МВР-Пловдив. 

Установено е, че „скобите“ са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно. Мартин Камбуров е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. 

С постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1000 лева. 

Бързото производство ще приключи в законния срок.