Принцесата на Катар Шейкха Ал Тани, която съвместно с Български футболен съюз и „Спортс Мениджмънт България“ ще организира Световна купа по футбол - SATUC 2018 в България, днес игра футбол с деца в столичния кв. „Факултета“. Нейно Височество впечатли всички присъстващи с уменията си, като впоследствие стана ясно, че това се дължи на тренировките й преди години в школата на Челси. Шейкха Ал Тани присъства на тренировка на школите на Методи Асенов и Илия Илиев, които от години провеждат футболни занимания с децата в кв. „Факултета“.

Нейно Височество посети и „Център на надеждата”, в който се провеждат спортни и образователни дейности с деца от Център за настаняване от семеен тип в Божурище към фондация „Конкордия”. Срещата с истинска принцеса беше изключително вълнуваща за малките възпитаници на центъра. Ал Тани бе впечатлена от любознателността и спортната подготовка на децата, както и от личния им принос за цветната обстановка в „Център на надеждата”. Неформалната атмосфера е част от обучението по метода Сугестопедия, който успешно се използва в центъра от самото му създаване.

В момента на пристигането на принцеса Шейкха Ал Тани, поредната образователна игра вече бе в разгара си и децата въодушевено се надбягваха. Преодоляваха препятствия и пренасяха леки тежести, като накрая на трасето ги очакваха математически задачи, които трябваше да решат за време и да се върнат обратно. Нейно Височество с интерес наблюдава съревнованието и проследи резултатите на двата отбора. След обявяването на победителя, принцеса Шейкха Ал Тани с готовност се включи в играта, състезавайки се с Виктор Кирков, изпълнителен директор на „Спортс Мениджмънт България”.

Посещението на принцесата на Катар е част от визитата й в България във връзка с подписването на Меморандум за провеждането през август на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC 2018. Споразумението между принцеса Шейкха Ал Тани и Борислав Михайлов, президент на Български футболен съюз, бе сключено вчера на официална пресконференция. Пред медиите говориха още Павел Колев, заместник-изпълнителен директор на БФС, и Виктор Кирков, изпълнителен директор на „Спортс Мениджмънт България”.