България гостува на Хърватия в квалификация за Евро 2016 от Група „Н“. „Лъвовете“ имат математически шансове са класиране за баражите, но те минават през победа тази вечер в Загреб, успех над Азербайджан във вторник и загуба на хърватите в Малта. Заради това хората в треньорския щаб на националите изглежда са отписали двубоя на „Максимир“. Срещата от 21:45 часа в хърватската столица ще се играе на празни трибуни заради наказание на домакините.

Българският селекционер Ивайло Петев ще направи някои промени в състава за двубоя с Хърватия. Очаква се сред титулярите да се появи завърналият се в националния отбор Живко Миланов, който направи поредица силни мачове за „Левски“. Дебютантът Георги Костадинов почти сигурно също ще бъде в стартовите 11.

Под въпрос е участието на Георги Миланов. В дните преди мача отпаднаха притесненията за състоянието на Ивелин Попов, който си дойде от Русия с травма, но направените изследвания показаха, че няма нищо сериозно.

От друга страна Ивайло Петев има шанс да вземе личен реванш от хърватския селекционер Анте Чачич. Двамата се изправиха един срещу друг в тактически сблъсък през лятото на 2012 г., когато Чачич и Динамо (Загреб) елиминираха Лудогорец на Петев в квалификациите на Шампионската лига.

2_1.jpgХърватия – България

Днес от 21:45 часа
bnt1.jpg
Загреб, „Максимир“
Съдия: Рибейро Диаш (Португалия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Хърватия: Даниел Субашич, Дарио Сърна, Ведран Чорлука, Домагой Вида, Йосип Пиварич, Лука Модрич, Матео Ковачич, Иван Ракитич, Марко Пяца, Иван Перишич, Никола Калинич
Контузени: Манджукич, Ловрен, Шимунович, Шилденфелд
Наказани: няма

България: Божидар Митрев, Страхил Попов, Александър Александров, Георги Терзиев, Живко Миланов, Георги Костадинов, Христо Златински, Александър Тонев, Георги Миланов, Ивелин Попов, Димитър Рангелов
Контузени: Чочев
Наказани: Дяков, Мицански, Й. Минев

Баланс: 7 мача, 4 победи за Хърватия, 2 равенства, 1 победа за България, г.р. 13:5

Нашата група "Н" за европейските квалификации