Книгата "Човекът, който караше влака в Локомотив (София)" беше официално представена днес. Творбата е посветена на емблематична фигура в историята на славния железничарски клуб Йордан Събков. Неин автор е легендарният журналист Румен Пайташев, за когото това е поредното произведение за някоя от ярките личности на родния футбол и спорт. Книгата е издадена от "Тип-топ прес".

На премиерата й развълнуваният Събков сподели малка част от написаните истории в книгата. Главният герой в творбата изрази възхищението си от автора Румен Пайташев, който в подробни детайли знаел какво се случвало в Локомотив през годините и го е описал подробно в произведението. 

Именно Събков е ръководителят на футболния клуб на "железничарите", когато той печели последните си две шампионски титли - през 1964 и 1978 г. 

На премиерата присъстваха много гости, сред които легендите на Локомотив от шампионския отбор от 1964 г. - Спиро Дебърски и Апостол Чачевски, както и шампионите с Локомотив от 1978 г. Иван Василев (настоящ собственик на "железничарите"), Бойчо Величков (сега изпълнителен директор на клуба), Ангел Колев - в момента старши треньор на тима, както и Румен Горанов и Йордан Стойков. 

"Едно от най-трудните неща по време на дългогодишното ми управление на Локомотив беше изграждането на стадиона. Имаше периоди, когато събирахме лев по лев, за да направим това съоръжение, за което гарантирам, че е с изключително здрави основи и няма как да рухне, на каквито твърдения се наслушах последните години", сподели Йордан Събков. 

"Написването на книга за ръководител във футбола беше предизвикателство зад мен. Въпреки че имам доста книги зад гърба си, за първи път пиша за спортен ръководител", каза авторът Румен Пайташев. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ