УЕФА прати италианския банкер Давиде Маса на Лудогорец. 36-годишният рефер трябва да ръководи гостуването на шампионите на Спортинг (Брага) в мач от Група „С“ на Лига Европа. Срещата ще се играе на „Ещадио Мунисипал де Брага“ в четвъртък (19 октомври) от 22:05 часа.

Маса е съдия от 2003 година, а дебютира в Серия „А“ през 2012 г. Първият му мач като международен рефер е на 8 юни 2013 година на контролата между България и Турция в Истанбул. Домакините тогава спечелиха с 4:0, след като Хакан Чалханоглу и Бурак Йълмаз вкараха по два гола. Тогава на терена за България имаше двама от настоящия състав на Лудогорец – Светослав Дяков и Георги Терзиев.

За последно Давиде Маса свири мач от евротурнирите на 25 юли, когато в третия квалификационен кръг на Шампионската лига Партизан записа домакинска загуба с 1:3 от Олимпиакос. На 13 август пък ръководи битката за Суперкупата на Италия, когато в Рим Лацио победи Ювентус с 3:2.

Вчера Маса беше съдия на двубоя от 8 кръг на Серия „А“ между Каляри и Дженоа. „Грифоните“ спечелиха с 3:2, а първото попадение за успеха беше дело на българския национал Андрей Гълъбинов.

На стадиона в Брага асистенти на Давиде Маса ще бъдат сънародниците му Мауро Тонолини и Алберто Тегони. За допълнителни рефери са определени Паоло Мацолени и Даниеле Довери, а за четвърти съдия е назначен Алесандро Костандзо.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА