Снощи България спечели с 2:1 третата си среща от новия турнир на УЕФА - Лига на нациите срещу гостуващия Кипър, като по този начин "лъвовете" продължават добрата серия и са едноличен лидер в своята група 3 от Лига "C" на състезанието. 

Има един интересен факт от срещата, която се игра на "Васил Левски" вчера, а той е, че България не бе правила пълен обрат в свой мач повече от две години. 

Последната "обръщалка", която бяхме сътворили, е една много интересна среща - срещу Люксембург в квалификацията за Мондиал 2018, която датира от 6 септември 2016 година. 

Във въпросния мач България взима преднина в резултата в 16-ата минута с гол на Димитър Рангелов. Два бързи гола от бившия нападател на ЦСКА Аурелиен Йоаким (60,62) обаче обръщат срещата в полза на Люксембург. Последват нови силни минути и до 80-ата минута вече България води в резултата с 3:2. Това обаче не бе всичко, тъй като от херцогството изравняват в 91-ата минута, а Александър Тонев в 92-ата оформя крайното 4:3 и носи последния обрат за "лъвовете" до снощи.

Ако се върнем още по-назад във времето, ще стигнем до 26 май 2012 година, когато България постига пълен обрат като гост на Холандия в приятелска среща, играна в Амстердам. Тя донякъде е копие на снощния мач, тъй като холандците взимат преднина в срещата в края на първата част чрез Робин ван Перси, а България обръща резултата в своя полза през второто полувреме чрез Ивелин Попов, който бележи от дузпа в 50-ата минута и Илиян Мицански, който вкарва след асистенция на Станислав Манолев в 93-ата минута на срещата, за да донесе престижен успех на нашия тим.

ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ, ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ