Юношеският национал на България Петко Христов даде кратко изявление пред фенския сайт на Фиорентина violanews.com. Бранителят на Славия беше потърсен от изданието на привържениците на „виолетовите“ заради възможността да премине в клуба от Флоренция.

„Ще бъда много щастлив, ако този трансфер се осъществи. Познавам клуба Фиорентина и по-малко града Флоренция. Готов съм за това предизвикателство. Аз съм такъв тип футболист, който никога не се предава. Никога, без значение от обстоятелствата“, призна Христов.

„Любимият ми футболист е Кристиано Роналдо, а от защитниците харесвам Тиаго Силва“, разкри 18-годишният централен защитник на Славия.

„От баща си знам, че Валери Божинов е бил много добра форма, когато е привлечен в Фиорентина, който е един от най-големите клубове в Италия“, допълва юношеският национал.

БЛИЦ Спорт вече информира, че евентуално развитие по трансфер на Петко Христов в чужбина ще има утре или през следващата седмица. Интерес към талантливия бранител освен Фиорентина имат още два клуба от Италия и по един от Германия и Русия. Тази вечер Христов се очаква да играе за Славия в столичното дерби с ЦСКА.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма