Вече бившият национален селекционер на България Ивайло Петев говори ексклузивно пред БЛИЦ СПОРТ, след като напусна националния отбор, за да застане начело на Динамо (Загреб).

„Първо искам да уточня, че все още съм в България. Днес следобед летя за Загреб и довечера ще бъда на мача между Динамо и Ювентус от груповата фаза на Шампионската лига”, заяви Петев.

„Искам да благодаря на президента на БФС Борислав Михайлов и на членовете на Изпълкома затова, че не ми направиха спънки. По-рано днес прекратих официално договора си като селекционер на националния отбор на България.

Искам да благодаря и на футболистите, с които работих през периода, в който бях начело на националния тим.

Пожелавам успех на Петър Хубчев. Когато в БФС ме попитаха какво мисля за мой заместник, без да се колебая посочих неговото име. Вярвам, че Хубчев ще се справи, въпреки тежките мачове, които предстоят. Но неговата цел ще бъде като моята – да изгради боеспособен отбор, който да атакува класиране за европейските финали през 2020 година.

Тръгвам си с най-добри чувства от България. Нямаше как да откажа на Динамо (Загреб), тъй като това бе третата оферта, която те ми предложиха. Приех, защото ежедневната работа беше започнала да ми липсва. Освен това заставам начело на изключително популярен клуб не само в Хърватска и не само на Балканския полуостров, но и в Европа. Има и нещо друго – все пак съм на 41 години и искам да се развивам като треньор”, каза още Ивайло Петев.

"Не мога да ви кажа кога точно ще бъде дебютът ми начело на Динамо. Най-вероятно още в неделя, когато е дербито с Хайдук (Сплит", завърши специалистът.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ