Бившият футболист на Левски и Черноморец Пламен Димов може да влезе в затвора за 5 години, ако бъде признат за виновен по дело за незаконни залагания.

Настоящият играч на казахстанския Алтай е единственият действащ футболист, който все още е обвиняем по случая от 2012 година. Тогава ГДБОП направи зрелищна акция и арестува 11 души от бургаските Черноморец и Нефтохимик. Сред тях бяха Преслав Йорданов, Любомир Божинов и Галин Димов, който е брат на Пламен Димов.

Всички останали бяха оправдани, а делото на бившия левскар трябваше да се гледа вчера. То бе отложено заради ангажираност на адвокатите на част от обвиняемите. Освен Димов на подсъдимата скамейка сядат и организаторите на схемата - Иван Сивев и Тошко Пачев. Тримата могат да получат от 1 до 5 години затвор и глоба от 50 000 до 500 000 лева.

"Повече няма да отлагаме делото. Ако адвокатите им са толкова ангажирани, ще им назнача служебен защитник. Досега е имало три дати. Половин година не можем да дадем ход на делото, а става дума за тежко умишлено престъпление", заяви ядосано съдия Георги Грънчев.