Новият старши треньор на ЦСКА Димитър Пенев сподели, че всичко е уточнено и утре официално ще подпише своя договор. Малко преди днешната тренировка на стадион “Българска армия” Стратега говори пред журналистите.

“Емоциите бяха преди обяд, когато гласувах за правителство и за кметове, знаете, че не съм от днес или вчера в този клуб. Казах своето мнение в музея, виждате, че след 2-3 дена приех поканата на ръководството на ЦСКА. Договорът не е подписан, но до утре ще бъде”, сподели Пенев.

„Винаги с предшествениците отношенията трябва да бъдат истински, трябва да бъдем ясни и точни по отношение освобождаването и назначаването на новия треньор. Най-точният екип ще го съобщя утре, исках да се видя и с колегите, които бяха преди мен. Какво ще последва? Знаете, че в първите клубове в България целите са шампионска титла, купа, добро представяне в евротурнирите, засега е така. След като съм при вас ще бъда в съблекалнята да видя момчетата, те ще излязат на тренировка. Иван, кондиционният треньор, е тук, другите утре ще бъдем на линия”, допълни Стратега.

Димитър Пенев коментира и предстоящото дерби с “Левски”: “Преди да ми зададете въпрос ще ви задам аз. Предстои мач с “Левски”, който го таксувам като един редовен мач в нашето първенство. Те също не вървят добре. Пенев вече се изказа и се върна в ЦСКА. Очаквам скоро Наско Сираков да си каже думата”.

“Решение на ръководството е да сменят Радуканов. В отделни мачове съставът не е това, което трябва да бъде. Изискванията на ръководството не се получаваше, това не беше лицето на ЦСКА. В кухнята не съм бил, винаги съм бил до съблекалнята, но не вътре, не съм давал акъл на моите колеги предшественици, искам да се видя с тях.”

„Ръководството не се меси в състава на Радуканов, надявам се и при мен това да се получи. Трябва да има вмешателство, когато отборът върви надолу. По-точно не мога да изразя, какво не ми харесва. Има доста добри състезатели, които показаха, че могат да защитават добре ЦСКА. В последните два мача обаче ги виждаме вече в друго ниво. Мога да направя контакти със слабите, със силните, смятам, че имаме възможността и силите да бъдем един добър колектив”, завърши Пената./БЛИЦ