Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира инцидентите на “Лаута”, които прекъснаха за четвърт час мача между “червените” и Локомотив (Пловдив), спечелен от "армейците" с 1:0. Пред “Тема Спорт” Пената показва феноменална памет, като припомня, че случилото се между привърженици на ЦСКА и Локо не е прецедент, но сега се е добило гласност заради телевизионното излъчване. Той е останал и силно впечатлен от употребата на флагчето за корнер в боевете на пистата

“Всички помним един мач в Сандански преди десетина години. Тогава локомотивски фенове нападнаха наши привърженици, хвърляха камъни по време на мача, направиха зулуми. Махленски войни са това. Не изключвам и сега да е имало умишлена провокация. Всичко е възможно. Добре, че все пак се размина с по-сериозни наказания за ЦСКА. Глобите са сурови, а за малко да бъде изгубен и флагът за корнера…Дълги минути го подмятаха…Но може да бъде и по-зле”, сподели Пенев. 

Той е убеден, че “Българска армия” ще се напълни за мача за Купата с Лудогорец и съперникът ще бъде елиминиран. Двубоят е на 14 декември. Според него треньорът Стамен Белчев определено е надхвърлил очакванията, които е имало към него при назначаването му преди година. Необективното съдийство обаче увеличава напрежението върху наставника, като Пенев дава за пример отменения гол в Пловдив. Според него това е провокация, а реферите трябва да си помислят за някаква граница.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма