Люлин победи Обеля с 2:1 като гост в дербито от третия кръг на столичната АОГ - Юг. “Зелено-белите” посветиха победата на шефа си Никос Аманатидис - тъст на Даниел Боримиров. Бизнесменът навърши достолепните 70 години. Над 100 зрители наблюдаваха на живо срещата на кокетното стадионче в Обеля, пише "Витоша Нюз".

В редиците на гостите блестеше Станислав Ангелов - Пелето. Бившият национал и ексзвезда на Левски откри резултата в 18-ата минута след фамозно изпълнение от фаул. На почивката Станислав обаче беше сменен заради свои лични ангажименти.

Излизането му от игра доведе до спад в играта на неговите съотборници, домакините упражниха стихиен натиск и логично успяха да изравнят. В 65-ата минута Кристиян Филипов изравни също с красиво попадение от пряк свободен удар - 1:1.

Малко по-късно отново той можеше да направи обрата пълен, след като се възползва от неразчетено връщане с глава назад на капитана на съперника Николай Гигов, излезе сам срещу вратаря Иван Нинов. Филипов успя технично да прехвърли стража, но топката се отби от напречната греда.

В 83-ата минута гостите отново поведоха. Резервата Валентин Ванов проби отдясно и сервира топката на оставения непокрит Васил Василев, а той буквално щеше да скъса мрежата с плътен шут за крайното 1:2.