Истинско голово шоу се получи в първата контрола на Арда от подготовката за дебютния сезон в Първа лига. Избраниците на Стамен Белчев направиха 2:2 с Поморие в Разлог. Мачът ще се запомни със страхотното попадение на Александър Георгиев. Халфът, който не получи предложение за удължаване на договора си с ЦСКА, се присъедини към новака в Първа лига, където се очаква да бъде титуляр.

Още в самото начало на срещата, след изпълнение на пряк свободен удар Иван Караджов изби топката, но тя срещна тялото на Александър Георгиев, който си отбеляза нелеп автогол и Поморие поведе - 0:1. След това титулярните единадесет, на които бе заложил Белчев поеха инициативата и контролираха играта. 

Първи минути с екипа на Арда записа и дошлият на проби юноша на Милан Самуеле Кареча. Все пак новото попълнение на тима от Кърджали Александър Георгиев успя да изкупи вината за първия гол, с уникално попадение в 33-ата минута, когато изненада Димитър Шейтанов и го прехвърли за 1:1. 

Няколко минути по-късно Лукас развинти отбраната на съперника, отправи удар, топката попадна в Коконов, който също би силно, но и в двата случая Шейтанов показа завидни умения.

След почивката в игра за Арда влязоха и останалите налични футболисти. В 48-ата минута Димитър Атанасов, който кара поби в момента, създаде сериозна опасност, но до гол не се стигна. В 52-ата Ахмед Осман се пребори за топката в центъра на терена, подаде към Атанасов, който с няколко финта стигна до границата на наказателното поле и от там бе точен, давайки гол преднина за Арда - 2:1.

Пет минути по-късно Милен Танев също направи ефектно изпълнение. От около 25 метра той простреля влезлия като резерва вратар Николай Банков, топката два пъти се удари в напречната греда, след което влезе в мрежата за 2:2.

Следващата контрола на Арда е утре (24 юни) - срещу Черно море от 18:30 часа. 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019