Берое подписа договор с Бенджамин Морел, който се присъединява със свободен трансфер. Французинът пристигна в Стара Загора преди 10 дни и премина през пробен период. Той взе участие във втората контрола от зимната подготовка срещу Поморие и игра през цялото второ полувреме. Още след мача БЛИЦ съобщи, че на Морел е предложен договор и той мисли няколко дни върху офертата на Берое, която в крайна сметка прие.

За последно той е играл в словенския Домжале.

Морел е второто попълнение на Берое за 2016 г. По-рано клубът привлече Георги Сърмов.

Бенджамин Морел е роден на 10 юни 1987 г. в Кан, Франция. Висок е 181 см и играе като офанзивен полузащитник. Започва своята кариера във френските Аленсон и Див. От сезон 2010/11 се завръща в родния си Кан, където играе за втория отбор. Същата година записва 19 мача и отбелязва 6 гола. През следващия сезон той става част от първия отбор на Кан във френската Лига 1, където има 8 мача с екипа на "червено-сините".

През сезон 2011/12 Морел преминава в редиците на Клермон, където има 15 мача и 2 гола в Лига 2. На следващата година става част от Амиен, където изиграва 9 мача и отбелязва нови 2 гола.

Морел напуска за пръв път Франция през сезон 2014/15, когато преминава в словенския Домжале, където е играл и последно. За две години в Словения той има 58 мача и 10 гола във всички турнири. През настоящия сезон играе и в турнира за Купата на УЕФА, но неговият тим е отстранен от Чукарички в първи кръг на турнира.

    Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg