Конгресът за избор на президент на БФС ще се проведе на 16 февруари. Това официално обявиха днес от футболната ни централа. Както е известно, до момента е ясно, че Любослав Пенев ще се кандидатира, а Борислав Михайлов ще направи същото за четвърти пореден мандат.

Конгресът ще бъде в зала "София" на хотел Маринела и ще започне в 10:30 часа. Утвърдени са комисиите за подготовката на Конгреса и приемането на документите.

„Няма да излизам по телевизии, нито по радио станции – ще говоря само пред делегатите на конгреса. Когато станах президент за първи път, спечелих срещу голям човек, бог да го прости. След това станах два пъти, когато имаше повече говорене и никой не се появи. Сега вероятно някой ще се кандидатира, а на самия конгрес ще се разбере кой какви идеи има“, коментира Борислав Михайлов.

Кандидатури може да се подават от 15 януари до 1 февруари 2018 година.

На въпрос, дали ще има президенти в новия Изпълком, Борислав Михайлов каза: „Това ще го обсъждаме с делегатите на конгреса. Не забравяйте, че има само 29 професионални клуба, останалите са аматьорски. Върху това ще се дебатира на самия конгрес.„

На въпрос, достатъчно ли е само излизането и говоренето пред делегатите, за да спечели нов мандат, настоящият президент каза: „Аз знам какво съм направил 12 години, разпознаваем съм, знаят, че не се клатя много наляво-надясно и знаят какво трябва да очакват от мен. Колкото и да ме плюват от другата страна, няма никакво значение. Аз мисля, че съм се доказал като ръководител и няма да ходя по студиата. Любослав Пенев е решил да се кандидатира за президент, в което няма нищо лошо.“

На пресконференцията бе съобщена и много важна новина, по която говори преди няколко дни Любослав Пенев – за наличието на т.нар. клубове-фантоми, които не развиват активна дейност. „На конгреса догодина имат право на глас 547 клуба, 119 са лишени от това право“, уточниха на пресконференцията.