Един от славните български отбори Дунав (Русе) приключи с професионалния футбол. Ръководството официално разпусна отбора. Късно снощи бе последната среща, на която всички чакаха да се случи чудото и бизнесмен от София да прояви интерес да издържа клуба. Срещата обаче не доведе до положително развитие и спасение на Дунав и всичко пропадна. Официалният сайт на клуба съобщава, че играчите днес ще получат служебни бележки и стават свободни агенти.

БЛИЦ научи, че в 13:30 часа от Дунав ще изпратят бележка до БФС, с която окончателно ще информират за фалита си. Няма шанс отборът да доиграе пролетния дял от първенството с юноши, каквато информация се появи по-рано. Треньорът Мирослав Миронов и футболистите остават на улицата и в оставащите дни до подновяването на шампионата трябва да си намерят нова работа.

По-рано Равда се отказа от участие в Източната “Б” група, а вчера стана ясно, че и Черноморец (Балчик) спря съществуването си. В Източната "Б" група засега остават 9 отбора, но не е изключено до началото на пролетния дял от първенството да има още отказали се./БЛИЦ