Димитър Димитров-Херо е новият треньор на Черноморец. Новината съобщиха официално от клуба след заседание на Съвета на директорите. На него бе решено да бъде освободен Георги Василев и по лична препоръка на кмета Димитър Николов да бъде назначен бургазлия. Единодушно шефовете гласуваха за Херо.

Димитров ще бъде третият треньор на Черноморец за годината. В началото на сезона тимът бе воден от Антон Велков, който бе освободен в края на март заради незадоволителни резултати. На негово място дойде Гочето, който не успя да вдигне отбора.

Херо е роден на 9 юни 1959 година и започва кариерата си в школата на Черноморец. По-късно играе в Академик (Сф), но се отказва на 25-годишна възраст заради контузия.

Като треньор Димитър води Нефтохимик (Бургас), Литекс, “Левски”, Локо (Пд) и националния отбор, работи и в чужбина. Сред успехите му са титла с Литекс (1998), дубъл с “Левски” (2000) и 2 купи на ПФЛ с Нафтекс (1996 и 1997).

През сезон 2007-08 и есента на 2008-а Херо е начело на Черноморец, като извежда отбора до участие в “А” група. След това преминава в руския елитен тим Амкар (Перм).

В последните седмици той имаше оферта от “Левски”, която отхвърли./БЛИЦ