Община Пловдив започва ремонт на стадион „Пловдив“, който ще бъде на стойност 15 милиона лева. Началото на реконструкцията се очаква да бъде най-късно в началото на 2020 година. Това стана ясно от съвместната пресконференция на кмета Иван Тотев и архитект Валентин Маринов.

Целият ремонт ще протече на 11 етапа, като предвидените 15 милиона трябва да покрият само първите три от тях. Целта е стадионът, известен като Голямата къща, да приема мачове от Първа лига и състезания по лека атлетика.

„Първата цел за стадион Пловдив е да взема лиценз за Първа Лига. Имаме 11 етапа за да може стадиона да отговаря на всички изисквания. Имаме одобрено задание. И започваме същинското проектиране. Трибуните върху насип ще бъдат премахнати. Това са трибуните на първия етаж. Те ще бъдат с нов бетон. Ще има нов ВИП, нови съблекални и козирка. Това е първия етап, за да се играят мачове от Първа Лига", коментира кметът.

"След това трябва да се направят и трибуните от втория етап. Тогава стадионът ще събира 40 000 зрители. След това трябва да се бутне и зала „Чайка“. Там ще има нови трибуни с още нови ВИП места. На следващ етап са залите и паркингите. Козирката е самостоятелен елемент", добави Иван Тотев.