Спортният директор на Септември Кристиян Добрев разказа своята версия за случилото се по време на мач по мини футбол, след който беше обвинен в побой над младежи. Срещата е играна на 3 април, а в понеделник майката на две от пострадалите момчета Таня Христова разкри за неприятния инцидент. Нейният син Петър е с две счупвания на носа и отлепена ретина.

„Искам да кажа какво се случи. На записа не се вижда от какво започва цялата ситуация. При спряла игра има удар в глава на мой съотборник от момчето, което говори в предишния репортаж. Той затова получава червен картон. Хубаво, че се вижда моята реакция в случая. Става разправия, аз отивам и го издърпвам, за да предотвратя разрастване на инцидента. След това тръгнахме да излизаме навън, аз бях нападнат в гръб и понесох удари. Още веднъж съжалявам, че се стигна до тук и съжалявам, че има такъв инцидент със счупен нос”, сподели Добрев.

„Тогава видях, че събарят Пенчо Вутов на терена. Тръгнах да му помогна. После стана меле и размяна на удари. Кой кого е ударил, аз не мога да кажа. Затова има компетентни органи кой, какво и как. Но се появяват по телевизията тези братя, а през цялото време имаше агресия и заплаха от тяхна страна, че ще пребият 40-годишни чичаци. Това момче, което е пострадало, е може би 1,90 метра и около стотина килограма. Доста добре сложено. Татуиран. Не са някакви безобидни деца, а ние сме някакви гамени и хулигани“, обяви бившият футболист на Локомотив (София).

„Случаят е неприятен. Подобни инциденти стават многократно на такива лиги. По принцип съм изключително спокоен човек. Агресията е от тях по време на целия мач. Има и други свидетели, има съдии. Всеки ще си каже мнението. Не е случката такава, каквато е представена от техния отбор. В цялата ситуация най-агресивни и дейни бяха двамата братя – Петър и Кристиян”, завърши Кристиян Добрев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Ясно се вижда на камерите как дръпвам това момче и виждам в очите му една много сериозна агресия. Опитах да го успокоя, но бях издърпан, превъртях се и се озовах на земята. Можеше много неща да ми се случат. В един момент видях, че Кристиян Добрев идва да ми помогне. Имам деца и мога да преценя кога едно дете е агресивно или не. Те даже вече не са деца, а младежи”, разказа друг от участниците в мача Пенчо Вутов.

Адвокатът на Кристиян Добрев Радостин Василев също коментира случая.

„Постарахме се да съберем необходимите данни. Истината е, че разказаното от другия отбор, не отговаря на фактическата обстановка на самия мач. Тези младежи започват самия бой. Те са много дейни в него. На записа се виждат предимно удари от тези деца. В крайна сметка двете момчета са участвали дейно в размяна на удари. Съжалявам, че са пострадали. Ще потърся контакт с родителите на двете момчета. Тези конфликти се решават между страните, а не по медиите”, обясни адвокат Василев.