Новото попълнение на ЦСКА Нуно Томаш даде първото си интервю за клубната телевизия. Той подписа с "червените" на 28 февруари и два дни по-късно направи своя официален дебют срещу Септември, след което игра цял мач и във Велико Търново срещу Етър. 

"Когато чух, че мога да дойда тук - в България, в ЦСКА, бях щастлив, защото знаех отбора. Следя го в продължение на две или три години, тъй като познавам Рубен и Тиаго. Мисля, че ЦСКА е много голям клуб, който разполага с много фенове. И когато се появи възможността да дойда тук, веднага приех и пристигнах на следващия ден", сподели той.

"Играя като централен защитник, с ляв крак. Мога да играя като ляв бек, но не съм много бърз, затова предпочитам да бъда централен защитник. Наслаждавам се на добър футбол с много пасове. Мисля, че съм добър с дългите пасове, мога да запазвам топката наистина добре. Смятам, че съм силен във въздуха - във въздушните топки. Вярвам, че мога да отбележа няколко гола също", разкри Томаш.

"Всичките ми съотборници са добри, посрещнаха ме чудесно в отбора. Всички се държаха супер с мен. България е много хубава, времето не е толкова по-различно от Португалия, така че и това е добре. За сега просто се наслаждавам на страната, на клуба, както вече казах, наистина съм щастлив", коментира защитникът.

"Мисля, че в този шампионат можем да победим всеки. Гледах последния мач срещу Левски, само 0:1, а имахме червен картон за нашия отбор, така че това е само един мач. Останалите двубои са друга история, включително и срещу Лудогорец. Никога не се знае. Парите не са всичко във футбола. Те имат голям бюджет, добри играчи, но ние също разполагаме с добър отбор и с подкрепата на нашите фенове. Единадесет срещу единадесет е. Можем да постигнем всичко", категоричен е португалецът.

"Знам, че тук има много привърженици, много фенове, както деца, така и възрастни. Всеки иска да печелим всеки мач, ще се опитаме да постигнем това, ще дам всичко от себе си, за да успеем", завърши Нуно Томаш.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019