АНКЕТА: ЦСКА или Левски? Как ще завърши дербито в неделя?

В неделя от 13:00 часа на стадион "Васил Левски" ще се изиграе първото от предстоящите пет дербита между ЦСКА и Левски. Двата тима ще имат три мача за първенство и два от полуфиналите за Купата на България.

През зимната пауза и Стамен Белчев, и Делио Роси подсилиха съставите си. "Сините" взеха седем нови футболисти, от които шестима чужденци. ЦСКА се подсили с петима, като всички са чужденци.

От началото на пролетния дял и двата тима изиграха по 5 мача, в които вече се доби представа за повечето от новите играчи. Прави впечатление, че "сините" определено са отборът, който привлече по-качествени играчи, които се вписаха и по-добре в тима. Тепърва обаче предстоят важните тестове пред новите попълнения, в които те трябва да покажат дали заслужават да носят синята или червената фланелка.

Новите попълнения и впечатленията, които оставят:

ЦСКА
През зимния трансферен прозорец ЦСКА привлече пет нови попълнения - Жеферсон, Роланд Алберг, Жан Бланко, Андре Фелипе Монтейро - Укра и Едвин Джеси.

Крайният бранител Жеферсон се справя далеч от нивото на своя предшественик Антон Недялков. Дошлият от Интернасионал футболист показа противоречиви игри, като в някой от мачовете бе заменян, но очакванията са, че на него все още му е нужно време за адаптация.

Друго от попълненията - Роланд Алберг, също показва колеблива игра, но за сметка на това откри своята голова сметка за "червените".

Колумбиецът Жан Бланко може би е футболистът, който направи най-силно впечатление с изявите си за "армейците". Той регистрира гол и асистенция, въпреки че записа само 66 минути за отбора.

Холандският полузащитник Едвин Джеси е другият футболист, който прави по-сериозно впечатление. Лявото крило записа гол и асистенция в 108 минути игра, а освен това показва добра скорост и технически умения.

Последният футболист, който ЦСКА привлече, е Укра. Юношата на Порто не записа и минута за новия си отбор, тъй като все още лекува контузия.

ЛЕВСКИ
През зимната пауза Левски привлече цели седем нови футболисти - Аймен Белаид, Станислав Костов, Филипе Нашименто, Паулиньо и Ривалдиньо подписаха постоянни договори, а Афонсо Фигейредо и Хали Тиам акостираха под наем.

Отлично впечатление правят досега трима - Паулиньо, Фигейредо и Нашименто. Първият показва изключителна техника и скорост и веднага се вписа в тима. Титулярното му място вече е гарантирано, а за противниковите защитници е много трудно да го спрат. Успя да открие и головата си сметка. Нашименто също веднага пасна в селекцията на Делио Роси. Отличава се с хладнокръвие, добра техника, пас и удар. Определено се превръща в диригент на Левски.

Фигейредо записа два мача до момента, в които направи много добро впечатлени, както в защита, така и в атака. В дефанзивен план винаги е позициониран правилно, а намесите му са чисти и точни. Включва се постоянно в атака и почти няма сгрешено центриране или подаване. Заформи отлично партньорство по левия фланг с Паулиньо.

Хали Тиам също веднага зае място в центъра на терена. Не се страхува от единоборства, пласира се добре и често отнема топката. Проблемите му са, че понякога действа прекалено грубо и рано в мачовете си изкарва жълти картони, а подаванията не са му силна страна.

Станислав Костов загатна, че има място в тима на Левски. Превърна с в голмайстор в зимните контроли, а вече има и два гола в официални мачове. заслужи персонални похвали от Делио Роси, което е доста трудно. Движи се много, увлича бранители и има хубав удар.

Аймен Белайд взе участие само в един мач - срещу Черно море (3:2), но играта му бе потресаващо слаба. Направи много грешки, почти никога не бе правилно позициониран, губеше борбата за висока топка. Няма никакъв шанс да замести пълноценно Давид Яблонски или Холмар Ейолфсон.

Бразилският нападател Ривалдиньо взе участие в две срещи, но си личи, че е далеч от оптимална форма. Ясно е, че няма класата на баща си Ривалдо. Показва желание и хъс, но му липсва игрова подготовка. Качествата му са загадка. Показа и добри и лоши неща във времето, в което бе на терена.