Става напечето около кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС. Всъщност, такава официално все още няма въпреки че бившият нападател обяви, че ще се кандидатира.

В интервю за БЛИЦ Йордан Лечков разкри новината, че Пенев съди БФС за 500 000 лева заради прекратения му договор като национален селекционер. Самият Лечков твърди, че съдебният процес и евентуалната кандидатура на Любослав са сериозен конфликт на интереси и "трябва първо да се спазват правилата на УЕФА, а след това и нашите правила за това кой би могъл да бъде допуснат до конгреса". А според „Меридиан Мач“ това означава, че кандидатурата на Чичовото може да бъде блокирана.

На първите две инстанции бе постановено, че искът на Пенев няма никакво основание за каквато й да била претенция. Предстои обаче да се произнесе трета инстанция.

„Това ще е абсолютно потъпкване на правилата за конфликт на интереси. Постът на президент на БФС ще позволи на Любо Пенев да вземе решение в своя полза преди да се е стигнало до решение на трета инстанция“, коментира случая адвокат.

Очаква се комисията, която ще се занимава с организирането на Конгреса, да вземе под сериозно внимание случая и явяването на Пенев като кандидат за поста. Случаят няма как да бъде отнесен към Спортния съд в Лозана, защото подобни въпроси не са от неговата компетенция.

За да излезе от заплетената ситуация Пенев трябва да се откаже със специална декларация от финансовите си претенции.