Новата ера в Левски започна с издънка! "Сините" успяха да стигнат само до равенство 1:1 срещу Локомотив (Пловдив) на своя стадион "Георги Аспарухов". Двубоят бе официален дебют за треньора Георги Дерменджиев, както и за Божинов, Райнов и Николай Михайлов. 

Феновете на "сините" бяха ентусиазирани от новото начало и грешките на Лудогорец и ЦСКА, а на трибуните имаше около 10 000 зрители. Анте Аралица бе точен за тима на Бруно Акрапович, а за Левски се разписа Давиде Мариани.

Георги Дерменджиев заложи в дебюта си на Валери Божинов на върха на атаката, а голмайсторът на Първа лига Станислав Костов остана на резервната скамейка. Мартин Райнов също бе титуляр, а Ники Михайлов бе под рамката на вратата. 

Локо (Пловдив) започна по-уверено срещата, а рано-рано Яблонски получи жълт картон. След 10-ата минута Левски вдигна темпото и натисна своя съперник. Божинов отбеляза гол с ножица, но попадението бе отменено заради засада. Повторенията показаха, че решението на съдята е правилно и Валери е зад отбраната на "смърфовете".

Тиам и Мариани опитаха да обстрелват Луков, но в двата случая топката премина далеч от целта. В 30-ата минута Паулиньо стреля много добре, но нямаше късмет и топката се отби в напречната греда. Малко след него и Божинов пропиля отличен шанс.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В края на първото полувреме "Георги Аспарухов" бе смълчан. Локомотив направи отлична контраатака, при която Цветанов намери Аралица, а той се озова сам срещу Михайлов и го преодоля за 1:0 в полза на гостите.

Левски натисна в началото на второто полувреме, но Тиам и Яблонски пропуснаха добри възможности. В 63-ата минута Дерменджиев пусна в игра Станислав Костов на мястото на Валери Божинов. 

В 72-ата минута Левски стигна до така търсеното изравняване. Играчите на Локомотив не успяха да изчистят топката при разбъркване пред вратата си, а Давиде Мариани без колебание стреля и прокара кълбото между краката на Луков за 1:1.

Богдан Васчук влезе на на мястото на Паулиньо и малко преди края на мача имаше отлична възможност да донесе успеха на Левски. Той засече падайки центриране на Цветкович, но бранител на Локомотив изчисти топката от голлинията.

До края не падна попадение и срещата завърши при резултат 1:1. Георги Дерменджиев все още няма успех откакто е начело на тима. Новият наставник на "сините" не записа успех в контролите, а в официалния си дебют също не стигна до победа.

Левски е с 42 точки на третото място, докато Локо е с 26 на 9-ата позиция.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка