Новакът в Първа лига Царско село привлече холандското крило Родни Антуи, който пристига от ФК Волендам. През изминалия сезон той е изиграл 28 мача във второто ниво на холандския футбол, реализирал е 3 гола и има 4 асистенции. 

23-годишният футболист се представя еднакво добре във всяка зона на атаката. В повечето от мачовете през миналия сезон е бил използван като ляво крило. Антуи е висок 176 см. Той е роден в Амстердам, има ганайски корени. 

Кариерата на новото попълнение на Царско село стартира в Утрехт, където прави дебют в елита на Холандия на 19 години. Още във втория си мач той реализира победен гол във вратата на Фейенорд за победата с 2:1 при гостуването в Ротердам пред близо 43 хиляди зрители. 

През сезон 2016/2017 Антуи е трансфериран от Утрехт във Волендам, а последните два сезона е твърд титуляр в новия си клуб.

Утре Родни Антуи ще направи първа тренировка с новите си съотборници от Царско село. Той пристигна в България късно в събота вече и бързо се разбра с ръководството на новака в Първа лига. 

„Вече анонсирахме, че ще има изненади. Мисля, че Антуи е една от тези изненади. Никола Спасов прецени, че този футболист ще се впише в нашата игрова концепция. Все пак има добър опит в първото и второто ниво на холандския футбол и ще ни помогне много. Селекцията при нас все още не е приключила“, заяви изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски, който връчи фланелката на Царско село на новото попълнение.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019