Лятното попълнение на ЦСКА Диего Фабрини даде интервю за клубния сайт на тима. В него той говори за футбола, за любимия си тим, като разкри и целите си с "армейците".

"Аз идвам от Пиза, малко градче в Италия. По мое мнение, животът там е много добър. Особено за семейства, защото е малко и спокойно. В Италия футболът е като религия, нали знаете. Всички обичат да играят футбол, особено децата. Те са луди по футбол.  Мисля, че всяко едно дете в Италия мечтае да бъде футболист. В нашата страна футболът е едно от най-важните неща в живота на хората. Като дете бях привърженик на отбора на Милан. Сега поизгубих малко от това, защото когато ставаме професионални футболисти, ние губим малко от фенската емоция. Но въпреки това, моят отбор е Милан", каза Фабрини.

"Аз не започнах кариерата си в Пиза, а в Емполи. Това е градче, само на 50 км. Що се отнася до футбола, най-важният за мен човек бе баща ми. Той ми помогна да стана професионален футболист. Когато със семейството си реших да сменя Италия с Англия го направих, за да натрупам нов опит. Аз бях твърде впечатлен от английския футбол. 
Да, има голяма разлика, с цялото ми уважение към италианския футбол. Спомням си, че реших да отида в Англия, защото Удинезе и Уотфорд имаха един и същ собственик и много италианци отиваха там. Мислех, че така ще бъде по-лесно и по-добре за мен."

"Извън терена аз съм нормален човек. Обичам да прекарвам времето си със семейството. С дъщеря ми, с моята жена, с кучето ми... нищо специално. Моята любима храна... пица, паста. Да, това е, пица и паста. Реших да дойда тук, защото още преди това знаех този клуб, защото това е най-добрият отбор в България. Реших да съм тук, защото мисля, че ще бъде добре за кариерата ми. Освен това познавах спортния директор тук. Тук съм от един месец. Засега съм щастлив. Имам добра връзка със съотборниците си и клуба. Мисля, че трябва да дадем най-доброто от себе си. Трябва да печелим всеки мач. Както в Лига Европа, така и в първенството. Разбира се, това няма да бъде лесно, но ние сме добър отбор и можем да го направим. Моята цел е да давам най-доброто от себе си във всеки мач и да помогна на отбора да спечели възможно най-много мачове", каза още италианецът.
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019