Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Носителят на Купата на България от миналия сезон Славия започна с убедителна победа защитата на трофея си, след като спечели с 2:0 при визитата си на втородивизионния Пирин в Благоевград и се класира за 1/8-финалите на турнира. Съперниците по веднъж удариха напречната греда зад вратите, а Цветелин Чунчуков (30) и Георги Йомов (59) се разписаха за успеха на гостите.

Срещата на стадион „Христо Ботев“ обаче не започна много добре за „белите“, след като още в третата минута вратарят Георги Петков трябваше да покаже класа, спасявайки удар на останали сам срещу него Петър Христов. Постепенно гостите взеха инициативата и на свой ред имаха шанс да поведат, но стражът на домакините Ангелски отрази шут на Ашковски, а след това топката кана върху напречната греда и излезе в корнер.

В 29-ата минута Златинов от „орлетата“ центрира към непокрития Вачев, който се размина с топката на изгодна позиция, а при ответната атака Цветелин Чунчуков (30) изведе Славия напред в резултата. Той засече с глава центриране на Георги Йомов, който даде извеждащ пас и при следващата атака на гостите, но този път Чунчуков не успя да стигне до топката на метър пред голлинията. Три минути след това Пирин можеше да изравни, след като Вачев без изведен зад защитата на „белите“ и прехвърли Петков, но топката се удари в напречната греда, а при добавката на Христов със странична ножица кълбото бе пратено високо над вратата.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След почивката "белите" продължиха да бъдат по-настоятелни в атака и удвоиха аванса си чрез Георги Йомов (59), който засече на далечната греда центриране на Велковски.

Шест минути след това вратарят на гостите Петков направи ново блестящо спасяване след удар на Петър Христов. Колегата му Ангелски пък се намеси добре след шутове на Андреа Христов, Шоколаров и Цветанов до края на срещата.

В крайна сметка столичани победиха с два гола разлика и се класираха за следващата фаза на надпреварата, очаквайки съперника си за 1/8-финалите на утрешния жребий.

Пирин (Благоевград) - Славия 0:2
0:1 Цветелин Чунчуков (30), 0:2 Георги Йомов (59)

КУПА НА БЪЛГАРИЯ – СЕЗОН 2018/19