Ветераните на Локомотив и Етър си поделиха по едно полувреме и завършиха наравно 2:2 в първото издание на демонстративния мач "Нощта на легендите", който бе един от акцентите в празничната програма на Горна Оряховица. Главните изпълнители припомниха за емоцията на дербитата между вечните съперници, които отново може да се състоят на ниво Първа лига, пише regnews.net.

Преди срещата се състоя церемонията по официалното откриване на обновения градски стадион в Горна Оряховица, която бе отложена от есента заради трагедията с експлозията в Хитрино.

За откриването пристигна спортният министър Красен Кралев, който остана изключително доволен от футболния празник.

В съоръжението бяха вложени близо 2 млн.лева, за да придобие съвременен облик и да покрие стандартите за срещите от Първа лига.

Лентата прерязаха министър Кралев, кметът инж.Добрев, председателят на ОбС Даниел Костадинов и управителя на фирмата изпълнител. След това се проведе и официално награждаване на формациите от ДЮШ на Локомотив, заели призови места в първенствата на БФС. 

Първото полувреме премина под диктовката на гостите от Велико Търново. Гол аванс за "виолетовите" даде Димитър Кушев, който получи ювелирна асистенция от Бончо Генчев.

В края на полувремето Генчев се отличи с втора асистенция за попадението на Стефан Трайков, който даде комфортна преднина за Етър.

Великолепни спасявания на Тодор Попов все пак съхраниха шансовете за обрат на домакините в "черно-бяло". За Локомотив добри възможности за гол пропуснаха Ивайло Йорданов, Печикамъков и Петьо Ламбов.

През втората част включването на Бончо Генчев видимо освежи  играта на домакините. Ивайло Йорданов върна интригата в мача, вкарвайки за 1:2 и напомняйки за голмайсторските си умения..
Въпреки напредналата възраст вечният любимец на "черно-бялата" публика Нако Дойчев показа, че все още е на "Ти" с топката. Той се възползва от прекрасен пас на Бончо Генчев и с хладнокръвен удар възстанови равенството - 2:2. 

Без да се поколебае  главната съдийка Галя Енчева даде и последния съдийски сигнал.