Гръцкият елитен АЕЛ Лариса готви оферта за нападателя на Ботев (Враца) Валери Божинов, информира “Тема Спорт”. В клуба са сондирали различни мнения за Божинов, като са останали изключително впечатлени от високата му ефективност в Ботев, където противно на очакванията бившият национал направо възкреси кариерата си.

В 9 мача за новака в Първа лига Валери има седем гола. Нападателят се е разбрал с ръководството на Ботев да си тръгне като свободен агент, ако получи оферта от чужбина, която го удовлетворява. Сега на ход е гръцкият тим.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Ръководството на десетия във временното класиране в местния елит проучва ситуацията около футболиста и се очаква в най-скоро време да излезе с конкретно предложение. АЕЛ Лариса преследва достигане до турнира за Лига Европа, като в момента изостава само на шест точки от 4-ия АЕК и целта изглежда постижима.

В АЕЛ вече има български футболист и това е защитникът Христофор Хубчев. Той има 10 мача от началото на сезона, като е пропуснал само два, а в осем е бил титуляр. Бившият футболист на Дунав, Берое и Монтана премина в Лариса в началото на 2018 година.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019