Треньорът на “Левски” Николай Костов не успя да даде смислено обяснение на загубата от Миньор на “Герена” с 0:1.

“За грешки не искам да говоря, нашият отбор днес може ми подцени Миньор. Имаше футболисти, които се представиха под своето ниво, а очакванията към тях са големи. Съвсем закономерно е, когато не си добре мотивиран, да не успееш да играеш на ниво. За липсата на мотивация вина имам и аз. Първите ми впечатления са, че през първото полувреме добре владеехме топката. Последните 30 метра в атака бяхме не достатъчно добре концентрирани, не можахме да създадем голови положения”, заяви Костов.

"Някои си помислиха, че мачът ще е лесен. Няма как да се избираш мачове, в които да си мотивиран. За какво трябва да говоря с ръководството? Сега давам пресконференция. Не разбирам как може да ме питате, дали някои футболисти са играли срещу мен. Те защитават честта на своя клуб и от тяхното представяне зависи неговото бъдеще. Как ръководство е приело загубата, можете да ги питате тях. Съжалявам, че разочаровахме нашите фенове, които отново бяха на стадиона", допълни наставникът.

“Миньор се бранеше добре и закономерно спечели мача. Очаквах труден двубой. Всички могат да загубят точки, затова първенството е интересно. Какво променя тази загуба? Нищо. Може би настройката и мотивацията трябва да се промени. Не мога да коментирам как ще работя от тук нататък”, завърши треньорът на “сините”./БЛИЦ