Новият треньор на “Левски” Николай Костов направи кардинална промяна в схемата на игра още с първия си мач. Наставникът загатна за промяната преди няколко дни. “Сините” победиха Берое с 2:1 в Стара Загора. Наставникът заложи на схема 4-1-4-1, само с един опорен полузащитник. Подобен начин на игра тимът не е практикувал в последните години. В България няма отбор, който постоянно да играе само с един дефанзивен халф. Нововъведението на Костов придава много по-офанзивен стил на “сините” с наличието на четирима атакуващи футболисти и един чист нападател.

В днешния мач като единствен опорен халф за "Левски" игра Сержиньо Грийн, пред него четиримата офанзивни играчи бяха Владимир Гаджев, Христо Йовов, Даниел Младенов, Дарко Тасевски и забит в атака Иван Цветков. На моменти Цветков и Младенов сменяха местата си.

“Отсега нататък така ще играем, с един опорен халф. Искам офанзивен и бърз футбол. Старахме се да създадем компактност в състава. Играчите ми бяха организирани и нахлуваха много бързо в половината на съперника”, заяви Николай Костов.

“Аз съм доволен и от играта за разлика от г-н Батков. Демонстрирахме добро поведение особено в защита”, допълни новият треньор./БЛИЦ