Една от легендите на Нефтохимик Благомир Митрев се завръща, за да поеме отбора. Това бе решено на Заседание на Съвета на директорите, а предложението дойде от новия спортен директор Костадин Джамбазов, който пое спортно-техническото ръководство, с цел оставане във Втора лига.

Досегашният старши треньор на „шейховете" Николай Кръстев остава в треньорското ръководство като помощник треньор. Диян Петков също запазва мястото си на помощник треньор.

„Държа да се знае, че назначението на Благомир Митрев в никакъв случай не е продиктувано от невъзможност на Кръстев да се справи със задълженията си, както някои медии писаха. Напротив - Николай Кръстев е отличен специалист и направи и невъзможното за този отбор, с оглед на минималния бюджет и аматьорските условия, в които го развиваше. Убеден съм, че никой друг на негово място не би успял да стигне до тук, а и малко са тези, които биха имали смелостта да тръгнат на такава битка без никакво бойно снаряжение. Кръстев е изключителен професионалист, който през годините изгради авторитетно име в детско-юношеския футбол, а вече доказа, че занапред ще бъде фактор и в мъжкия футбол. Затова съм щастлив, че остава в отбора. Решението Благомир Митрев да поеме отбора дойде заради необходимостта от промяна. Бюджетът на Нефтохимик продължава да бъде силно ограничен, затова за сега не можем да си позволим основни промени в селекцията. Митрев и Кръстев са силен тандем, а в допълнение с Диян Петков, мисля че нещата ще тръгнат в по-добра посока. Длъжни сме да опитаме всички варианти за спасение,“ така спортният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов.