Националният ни отбор гостува на Беларус в шестия си мач от световните квалификации в Група "А". Селекцията на Петър Хубчев излиза на стадион "Борисов Арена" срещу състава на домакините от 21:45 часа. 

"Трикольорите" са амбицирани да продължат по възходяща линия и да постигнат трета поредна победа. България взе трите точки от Беларус в първата среща в София след успех с 1:0 (гол на Ивелин Попов в 10-ата минута) и гръмкото 2:0 над Холандия след двете попадения на Спас Делев. Успех и днес ще върне още повече шансовете ни за класиране на Световното догодина в Русия. Лидер във временното класиране на Група "А" е Франция (13 точки), Швеция (10), България (9), Холандия (7), днешният ни съперник Беларус е пети с едва 2 точки, а на дъното само с една е Люксембург.

За срещата днес домакините са без някои от ключовите си играчи. Участие срещу България няма да вземат Александър Хлеб, Сергей Кривец, Сергей Кисляк, Ренан Брешан, Игор Шитов, Ихар Стасевич, Александър Мартинович и Максим Валдско. Освен това доста от останалите футболисти на домакините са изморени от натоварената им програма. Голяма част от избраниците на Игор Крушенко са изиграли по 15 официални мача последните 60 дни, като видимо са изтощени преди битката с "лъвовете". Първенството в Беларус е в разгара си и това е причината за натрупаната умора. Лидер в местния шампионат е Шахтьор (Солигорск), където са двамата българи - Даниел Златков и Иван Караджов. 

Петър Хубчев няма проблеми със състава си, единствено липсва Владислав Стоянов. Капитанът Светослав Дяков се завръща, след като пропусна победата над Холандия поради наказание. 

На вратата отново ще бъде Николай Михайлов. В защита се очаква да започнат Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков и Петър Занев. Дяков и Симеон Славчев ще са опорни полузащитници. Дилемата пред наставника ще бъде в предни позиции. Той ще трябва да реши дали отново да заложи на фалшива деветка в лицето на Спас Делев, или той да отида не фланга, а на върха на атакта да бъде Андрей Гълъбинов, като вторият вариант изглежда по-вероятен. Другите двама играчи в атакуващ план се очаква да бъдат Ивелин Попов и Александър Тонев.

В досегашните 6 мача с Беларус България записа 5 победи и само една загуба. Въпросното поражение не е в официален двубой, а в контрола, играна в Минск през 2011 година.

Освен това Беларус се намира в лоша форма и записа 4 загуби в последните си 4 официални мача.

БЕЛАРУС - БЪЛГАРИЯ

Днес от 21:45 часа
Борисов, стадион "Борисов Арена"
Съдия: Матей Юг (Словения)

Резултат с изображение за belarus national football team
БЕЛАРУС: Андрей Харбунов (Атромитос), Джанис Паляков (БАТЕ Борисов), Егор Филипенко (Макаби Тел Авив), Александър Сачувка (Динамо Минск), Михаил Сиваков (Оренбург), Сергей Мацвейчик (Шахтьор Солигорск), Сергей Баланович (Амкар Перм), Станислав Драгун (Оренбург), Иван Майевски (Астана), Михаил Гордейчук (БАТЕ Борисов), Джанис Лаптев (Шахтьор Солигорск)

 

Резултат с изображение за българия национален отбор лого
БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков, Петър Занев, Светослав Дяков, Симеон Славчев, Александър Тонев, Ивелин Попов, Спас Делев, Андрей Гълъбинов

 

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​