С нов клубен шеф и нов треньор започна подготовка за пролетния полусезон Етър. След оттеглянето на Александър Нанков и Георги Василев, клубът вече е оглавяван от зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, а старши треньор е Станислав Генчев. Освен Илиян Киряков и Калоян Чакъров, той ще има и трети помощник – Мирослав Иванов-Деко.

„Целта първо място и влизане в елита категорично остава”, увери новият председател на УС проф. Георги Камарашев, който влезе в съблекалнята и близо половин час разговаря с играчите.

Единственият напуснал е Николай Цветков-Демона. Всички останали играчи продължават, включително и Петър Димитров, който не се яви на първата тренировка, тъй като е болен. 20 футболисти направиха първа тренировка в закритата зала.

„Предстоят ни 13 мача, в които се надявам да се представим добре и да се поздравим с Първа лига. Етър няма намерение да отстъпва от първото място, надявам се футболистите да бъдат амбицирани и да влезем в елита. Доколкото съм запознат с подготовката на бюджета на община Велико Търново за 2017 година, сумата, с която общината субсидира клуба, е удвоена и става 150 000 лв. Ще се търсят и други възможности. Ако кампанията ни е успешна и влезем, ще трябват нови инвестиции, тъй като стадионът трябва да се приведе по други изисквания, но тези въпроси ще бъдат решени. Нека първо извоюваме мястото си в елита, вярвам, че ще успеем“, коментира проф. Георги Камарашев.

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА