Витоша (Бистрица) загуби от Ботев (Враца) с 2:5 в последния мач от 30-ия кръг в Първа лига, група „А“ на втората осмица. Така „тигрите“ от Бистрица вече нямат надежди да изместят съперника си от втората позиция, която запазва елитния статут на врачани и им дава право на участие в баражите за седмото място.

Срещата започна с едноминутно мълчание в знак на почит към легендата на ЦСКА Красимир Безински, който почина днес.

Още в 40-ата секунда гол на Валери Домовчийски не бе признат заради засада. Друг негов гол в 7-ата минута също не бе зачетен заради засада. Все пак гостите поведоха с попадение на Емил Стоев (15), при което имаше и рикошет в крака на Купенов, а това подлъга вратаря на домакините. Малко по-късно Емил Стоев (25) удвои аванса на гостите след грешка на стража Християн Василев, който не се намеси добре при центриране от корнер на Симеон Мечев.

Валери Домовчийски (28) направи преднина на Ботев класическа след пас на Петър Атанасов, но малко след това Георги Купенов (30) намали след центриране от корнер на Ивайло Лазаров. Още преди почивката пък Емил Стоев (41) оформи своя хеттрик след подаване на Домовчийски и предреши крайния изход от срещата.

Малко след началото на втората част Григор Долапчиев (48) се възползва от центриране на Иван Вълчанов и с глава намали за 2:4. Воденият от Росен Кирилов тим нацели и гредата чрез Емил Гъргоров в 53-ата минута при ново центриране на Вълчанов. В 87-ата минута Витоша удари втора греда чрез Иван Вълчанов, който опита да насочи топката технично в долния десен ъгъл. В последните секунди Даниел Генов (90+4) оформи крайния резултат след двойно подаване с реализиралия хеттрик Емил Стоев.

Успехът за врачани увеличи разликата между двата тима на 7 точки точки два кръга преди края на редовния сезон и им гарантира втората позиция в група "А" на втората осмица. Витоша остава на трето място и ще води битка за оставането си в елита.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019