Левски официално представи Делио Роси в Левски. Пресконференцията трябваше да започне в 17:30 часа, но се забави и стартира около 17:50. Спортният директор Даниел Боримиров връчи шалче на Роси, който се появи с фланелка на Левски, тъй като предстои първата му тренировка.

След това новият наставник на "сините" направи интересно въведение. Той сам се представи със следните думи: "Здравейте, извинявайте, че не говоря български език и ще ми бъде трудно, но преди една седмица не знаех, че ще бъда треньор тук на клуб като Левски. Казвам се Делио Роси. 57-годишен съм, бивш професионален футболист. От 34 години съм женен, имам три деца - 33-годишен син и 32 годишна дъщеря и 19-годишен син. Завърших спортната академия в Италия с пълен успех.От 1990 година съм треньор по футбол. Аз се представих, сега очаквам вашите въпроси. Искам работата ми да бъде оценявана не от това, което работя, а от това, което правя.“

От изказването на Роси стана ясно, че той НЕ Е ДАВАЛ ОБЕЩАНИЯ за каквото й да било, а собственикът е поискал от него нов стил и организация в отбора. Роси каза: "Не съм магьосник, но мисля, че ще успея".
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ


*Снимки: ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка