Левски се наложи с 3:0 като гост на Пирин в среща от 6-ия кръг на Първа лига. Това е първи успех на "сините" като гост от началото на сезона и втори под ръководството на Делио Роси.

Над всички днес беше появилият се като резерва в 54-ата минута Жуниор Мапуку, който отбеляза и трите попадения за победителите. За отбелязване е и играта на Габриел Обертан, който беше замесен в почти всички красиви моменти в мача. 

През първата част "сините" бяха по-дейният отбор на терена, но трудно съумяваха да стигат до вратата на "орлетата". Домакините се защитаваха изключително добре и почти не допуснаха ситуации пред Благой Макенджиев.

Най-добрата за гол през първите 45 минути се откри пред централния защитник на Левски Давид Яблонски. В средата на полувремето той засече с глава центриране от корнер, но топката мина над вратата. В 30-ата минута Антонио Вутов също можеше да се разпише, но ударът му от въздуха от точката за изпълнение на дузпа бе неточен.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. Левски продължи с опитите да разпечата вратата на Макенджиев, но трудно съумяваше да създаде голови положение. Пирин пък разчиташе на епизодични контраатаки, при една от които като по чудо не стигна до гол. Анти Рениа беше изведен сам срещу Божидар Митрев, но стреля неточно. 

Така се стигна до 74-ата минута, когато Левски най-накрая стигна до попадение. Вутов пусна пас в малкото наказателно поле към влезлия като резерва Мапуку, който с техничен удар прати топката във вратата. Само три минути по-късно ситуацията за Пирин се усложни. Румен Сандев фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Обертан и заслужено получи червен картон. 

Численото преимущество на "сините" оказа влияние и в 80-ата минута Мапуку вкара втория си гол в мача. Той се откъсна сам срещу Макенджиев и не сбърка. В самия край на мача Черната сила, както сам се нарича нападателят, реализира своя хеттрик, останал сам срещу стража на Пирин. Той беше изведен по фамозен начин от Обертан, който матира бранителите на домакини с пас с пета от въздуха - изпълнение, което рядко може да се види по българските терени. 

След този мач Левски е с актив от 10 точки, докато Пирин с едва 5.

ПИРИН - ЛЕВСКИ 0:3
0:1 Мапуку (74), 0:2 Мапуку (80), 0:3 Мапуку (90+3)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача! 
10 - Скучни начални минути. Играчите на двата отбора не съумяват да създадат интересни положения пред двете врати.
27 -  Яблонски засече с глава центриране от корнер, но топката мина над вратата на Макенджиев.
29 -  Вутов пробва удар от въздуха, но топката излиза в аут.
40 - Центриране от фаул в наказателното поле на Левски, но не последва опасност за Митрев.
45+2 - Kрай на първото полувреме! 
--------------------------------------
46 - Начало на втората част! 
47 -  Удар на Прохазка от движение, но Макенджиев улови.
56 - Свалента топка към Вутов и шут от границата на наказателното поле, но твърде неточен.
68 -  Страхотен пропуск за Пирин! Рениа излезе сам срещу Митревм, но не уцели вратата.
74 - ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Вутов получи пас от Обертан в наказателното поле и пуска към Мапуку, който с техничен удар се разписва.
76 - 
 Румен Сандев фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Обертан и заслужено получава червен картон.
80 -  ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Мапуку се откъсна сам срещу Макенджиев и вкарва втория си гол в мача.
90+3 -  ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Мапуку оформя своя хеттрик!
90+4 - Край на мача! 

Резултат с изображениеПирин: 22. Благой Макенджиев, 19. Станислав Костов (90+1Христов), 30. Тодор Траянов , 21. Александър Башлиев , 24. Антон Костадинов , 11. Даниел Младенов, 99. Радослав Кирилов  (41Рениа), 3. Румен Сандев , 14. Стилиян Николов, 6. Тодор Паланков  (83Ничев), 18. Юлиян Попев     
Резерви: 76. Красимир Костов, 15. Димитър Благов, 20. Кирил Грозданов, 29. Петър Христов, 25. Методий Стефанов, 7. Анти Рениа, 27. Костадин Ничев     
Tреньор: Милен Радуканов

Резултат с изображениеЛевски: 1. Божидар Митрев, 3. Димитър Пиргов, 28. Давид Яблонски, 4. Иван Горанов, 19. Милош Цветкович 8. Антонио Вутов (85Найденов), 71. Васил Панайотов, 9. Серджиу Буш (54Мапуку   ), 13. Жорди Гомес , 15. Роман Прохазка, 32. Габриел Обертан    
Резерви: 24. Александър Любенов, 6. Ивайло Найденов, 10. Жуниор Мапуку, 14. Мики Орачев, 25. Георги Ангелов, 30. Нелиуц Рошу, 75. Алекс Боримиров     
Tреньор: Делио Роси

Стадион: "Христо Ботев", Благоевград 
Съдия: Николай Йорданов 

Легенда:        

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка