Левски успя да победи с 1:0 ЦСКА с автогол на Стивън Перейра и да догони "червените" в класирането. Вечните съперници събраха по 48 точки, като предимството е за "сините", които победиха "армейците" със същия резултат и през есента. Лидерът Лудогорец е с 53 точки и продължава да води в подреждането. 

Първото издание на вечното дерби за 2019 година беше доста интригуващо. Мачът от 23-ия кръг на Първа лига беше помрачен от слабо съдийство. Поставеният за главен рефер дебютант в дербито Владимир Вълков го "взриви" още преди почивката с решението си да изгони играч на ЦСКА.

След равностойни начални минути двата отбора си размениха по няколко удара, като на два пъти Николай Михайлов се намесваше успешно, опазвайки мрежата си суха. Стражът на "сините" изигра отличен мач и заслужено обра овациите след победата. Михайлов на няколко пъти се намесваше с вещина и бе с голяма заслуга за успеха на любимия си Левски.
 
Най-интересно беше в заключителната част на първото полувреме, когато избраниците на Георги Дерменджиев поведоха след автогол на Стивън Перейра, след като малко преди това ЦСКА остана с 10 човека. Едвин Джеси получи доста спорен червен картон в 44-ата минута. Съдията Владимир Вълков, който е дебютан във вечното дерби, изгони играч на "армейците" за нарушение срещу Иван Горанов край тъчлинията. Ганаецът и капитанът на Левски се спречкаха край тъчлинията, в резултат на което Вълков показа картони и на двамата - за Джеси червен, а за българския национал жълт.  

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Ситуацията шокира "червените", които получиха още един удар преди почивката, и то от свой футболист. Във втората минута на добавеното време Стивън Перейра си отбеляза автогол, играейки нескопосано след центриране в наказателното поле. Бранителят на ЦСКА засече топката с глава, пращайки я в мрежата на Черниаускас и Левски поведе - 1:0.

Черниаускас не успя да реагира по никакъв начин в ситуацията, тъй като не очакваше подобни действия от съотборника си, зад чийто гръб дебнеше Станислав Костов. "Червените" обаче протестираха за фаул на Паулиньо срещу Иван Турицов. На телевизионните повторения се видя как бразилецът удря в лицето десния бек на ЦСКА преди да центрира:

Неприятното за Любослав Пенев и "армейците" бяха контузиите на Евандро и Николай Бодуров, които се наложи да бъдат принудително заменяни. Десният защитник Иван Турицов също се оплакваше от болежки, но стисна зъби и съумя да довърши срещата. За пристигналия в ЦСКА от Литекс млад защитник това беше дебют във вечното дерби.

Въпреки численото си превъзходство през второто полувреме, футболистите на Дерменджиев не успяха да стигнат до нов гол. Още в първите секунди след почивката "сините" пропуснаха. Николай Бодуров допусна грешка и позволи на Давиде Мариани да излезе сам срещу Черниаускас. Стражът спаси, топката попадна в Станислав Костов, нападателят нанесе удар, а Божидар Чорбаджийски изби от голлинията. Това беше една от малкото запомнящи се ситуации през второто полувреме. "Сини" и "червените" водиха битка предимно в центъра на терена, а играта доста се накъсваше с фаулове. "Армейците" имаха претенции и за изгонване на Паулиньо, който на няколко пъти си позволяваше грубости срещу играчи на ЦСКА, но съдията Владимир Вълков не посмя да го изгони. 
 
В крайна сметка Левски спечели с минималното 1:0 и интригата за шампионската титла става още по-оспорвана. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка