Левски спечели с 3:0 домакинството си на Дунав от 17-ия кръг на Първа лига и се върна на победния път. След загубита с 0:1 от Черно море и 1:3 от Ботев (Враца) "сините" надигнаха глава. Първите две попадения в срещата тази вечер реализира Жерсон Кабрал. Националът Станислав Костов пък отбеляза дежурния си гол и отново поведе еднолично в листата на голмайсторите в Първа лига. Костов има 14 на сметката си, а втори с 13 е Клаудиу Кешерю. 

Помощник-треньорът Небойша Милошевич води Левски срещу Дунав, тъй като Славиша Стоянович изтърпяваше наказание, наложено му след домакинската загуба с Ботев (Враца) миналата седмица.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Собственикът на "сините" Спас Русев беше сред зрителите на срещата, състояла се пред малко фенове на "Герена". В ложата беше и най-новото попълнение на Левски - вратарят Николай Михайлов.  



С победата тази вечер "сините" събраха събраха 37 точки и се доближиха на една от втория ЦСКА, който утре играе със Славия. Лидерът Лудогорец има 41 в актива си. Дунав е на 12-ото място с 14 точки.

Oбертан и компания изиграха силно първо полувреме, в което решиха крайния изход от двубоя и през втората част значително намалиха темпото. Кабрал откри резултата в 21-ата минута с удар от 20-ина метра - 1:0. Халфът не се беше разписвал от 21 септември, когато бе точен при победата с 4:1 срещу Витоша (Бистрица). 

В 27-ата минута Обертан нахлу мощно в наказателното поле на гостите и беше повален от юношата на Левски Христо Попадийн. Кабрал се нагърби с изпълнението на дузпата и вкара за 2:0, като прати Филип Димитров в обратния ъгъл. 

В 38-ата и Костов попадна в прегръдките на съотборниците си. Голмайсторът на домакините засече отблизо отлично подаване на Обертан - 3:0. 

Малко по-късно Яблонски можеше да вкара с глава, но пропусна, а през второто полувреме "сините" почти не застрашиха съперника, позволявайки си да намалят оборотите.

Наказаният за този мач Милош Цветкович беше заменен от Ивайло Найденов, заменен от Ивайло Найденов, който се справи добре на десния бек. 

За Левски в сряда предстои нов мач. В среща от междинния 18-и кръг отборът на Славиша Стоянович се изправя срещу Септември (София) на "Васил Левски" - от 17:30 часа. Дунав пък приема Славия в четвъртък.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019