Левски помете Ботев (Пловдив) с 4:1 на "Георги Аспарухов" и излезе поне временно отново начело на класирането на Първа лига с 34 точки. Вторият Лудогорец има 32, но и предстоящ мач с Етър. 

Голмайсторът на "сините" Станислав Костов се отчете с нови два гола и вече има 13 в актива си от началото на сезона, а по един добавиха Хали Тиам и Давиде Мариани. Божидар Митрев пък направи поредната си грешка при единственото попадение на "канарчетата". Антонио Вутов пък вкара гола за тима на Николай Киров, но не се зарадва при отбелязването на попадението. 

Левски бе пълен господар на терена, а победата дойде логично и напълно заслужено.

"Сините" опитаха първоначален натиск и успяха да го осъществят. Атаките им обаче бяха спирани от отбраната и вратаря Даниел Кайзер. В началните 20 минути Ботев отвърна самос  един далечен удар на Неделев.

Кабрал отправи много хубав удар от фаул, но Кайзер успя майсторски да избие в корнер.

В 29-ата минута Костов проби много добре и пусна на Мариани, който от няколко метра не успя да намери опразнената врата.

Натискът на тима на Славиша Стоянович даде резултат в 30-ата минута. Костов пусна на Цветкович на крилото, а сръбският десен бек върна на нападателя в наказателното поле. Лидерът в голмайсторската листа стреля хубаво по земя и направи безпомощен Кайзер - 1:0.

Тодор Неделев получи отлична възможност да изравни резултата от пряк свободен удар. Националът изпълни много добре, но Божидар Митрев се намеси блестящо и изби в корнер.

В последните секунди на първото полувреме Антонио Вутов стреля по земя от около 25 метра, Божидар Митрев направи груба грешка и пропусна топката между ръцете си, а кълбото влезе в мрежата за 1:1. Реализаторът на попадението показа уважение към родния си Левски и не се зарадва на попадението.

На почивката Николай Киров извади Диого Кампос и на негово място вкара в игра Лъчезар Балтанов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 51-ата минута Левски пак излезе напред в резултата. Давиде Мариани центрира от корнер, а топката прескочи половината играчи и кацна на крака на Хали Тиам. Халфът на "сините" само подложи крак и прати топката във вратата на Ботев. 

Веднага след попадението жокерът на пловдивчани Стивън Петков, който е юноша на Левски, се появи в игра.

Станислав Костов вкара 13-ия си гол за сезона в 55-ата минута и даде още по-добър аванс на Левски. Обертан пусна отличен пас успоредно на голлинията, а нападателят на "сините" на празна врата засече за 3:1.

Срещата се доиграваше, а домакините продължиха да атакуват и да се забавляват за кеф на публиката. Давиде Мариани, който показва все по-добра игра, също записа името си сред голмайсторите. Той получи къса топка в наказателното поле при изпълнение на корнер, обърна се и стреля. След лек рикошет кълбото влезе в мрежата на Ботев за 4:1 в полза на "сините".

В 87-ата минута след ъдлго отсъствие заради контузия в игра за Левски отново се появи Серджиу Буш. 

До края не се случи нищо интересно и Левски заслужено победи с 4:1. 

 

 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019