Етър и Левски завършиха при 0:0 в двубой от втория кръг на Еfbet лига във Велико Търново.  Домакините стартираха шампионата с 2:2 при гостуването на другия столичен гранд ЦСКА, а сега спряха и "сините" у дома. Хиксът днес е първият мач на Левски от началото на сезона, който тимът на Петър Хубчев не успява да спечели.

Първото полувреме започна с опасност пред вратата на домакините, като Паулиньо центрира опасно, а минути по-късно отново той създаде напрежение пред вратата на Етър.

Домакините поизравниха играта, но по-чистите положения бяха пред тяхната врата. Най-чистата ситуация за гол пропусна Давиде Мариани в 43-ата минута, след като не успя да овладее топката на метри от голлинията и да отправи удар.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Най-активни в началото на втората част бяха не двата отбора, а феновете на Левски, които успяха да спрат двубоя за няколко минути заради пиротехника, образувала димна завеса над терена.

След подновяването на играта Каргас и Паулиньо бяха близо до удар към вратата на Етър от добри позиции, но не се възползваха.

Натискът на "сините" се увеличи и в игра се появиха Дени Алар и Франко Мазурек, като първият можеше да вкара минути след смяната, но прати топката в тялото на вратаря на Етър Христо Иванов.

В игра се появи и Станислав Костов, с което гостите още повече увеличиха натиска си, въпреки което не стигнаха до 100%-ови положения.

Левски остава на трето място в класирането на две точки зад безгрешните Черно море и Лудогорец, докато Етър е в средата на таблицата с 2 точки.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020