ЦСКА се провали на старта на новия сезон, след като завърши 2:2 с гостуващия Етър в мач от първия кръг на efbet Лига. "Червените" повеждаха на два пъти с голове Али Соу (4-дузпа) и младока Митко Митков (73), но Даниел Младенов (57, 78) реализира две попадения и донесе точката за "виолетовите".

Наставникът на „армейците“ Добри Митов извърши три промени в сравнение с 11-ката, която започна през седмицата срещу Титоград (4:0) в първия квалификационен кръг на Лига Европа, а всички те бяха в защита. В центъра на отбраната започнаха Чорбаджийски и Бодуров за сметка на Томаш и Гълъбов. Вместо Жеферсон като ляв бек пък стартира Занев.

Домакините поведоха след само четири минути игра. Петър Занев навлезе в наказателното поле и бе изритан от Александър Дюлгеров, а съдията посочи бялата точка и Али Соу и с мощен шут реализира дузпата за 1:0.

„Червените“ имаха инициативата, но в 23-ата минута гостите можеха да изравнят. Двойно подаване между Светослав Ковачев и Крум Стоянов завърши с удар на втория, а Черниаускас изби топчката.

В 37-ата минута вратарят на гостите Иванов спаси удар на Занев, а в 43-ата минута се намеси и при шут на Кери. Малко преди почивката ново попадение на Соу бе отменено заради засада.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Етър бе близо до изравняване в началото на втората част, но ударът на Йордан Апостолов от чиста позиция не се оказа точен. Все пак в 57-ата минута гостите изравниха след грешка в защитата на „червените“. Тиаго Родригес отне топката, но реши да дриблира в собственото си наказателно поле и Даниел Младенов му открадна кълбото, след което напредна и преодоля Черниаускас за 1:1.

Последва натиск на „армейците“, а при едно центриране от корнер Божидар Чорбаджийски нацели гредата след удар с глава.  В 73-ата минута ЦСКА отново поведе, след като влезлият като резерва секунди по-рано младок Митко Митков реализира фамозен гол за 2:1 с удар от далечна дистанция.

Радостта на домакините бе твърде кратка, тъй като пет минути след това Иван Стоянов намери отлично Даниел Младенов, който изпреварил персоналния си пазач и с глава изравни за 2:2.

В 86-ата минута Рубен Пинто падна в наказателното поле и поиска дузпа, но получи жълт картон за симулация, въпреки че имаше контакт с Йордан Апостолов от гостите, които в последната минута получиха страхотен шанс да шокират напълно "Българска Армия". Здравко Илиев тръгна от собствената си половина и напредна, излизайки сам срещу вратаря, но шутира силно и неточно.

В крайна сметка двата тима започват сезона с по една точка в актива си, а в следващия кръг ЦСКА приема Черно море, докато Етър е домакин срещу Левски.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери