АНКЕТА: Как оценявате престоя на Любослав Пенев в ЦСКА?

ЦСКА успя да постигне важна победа с 3:1 над Черно море и отново е в играта за шампионската титла, доближавайки се на три точки зад Лудогорец. Мачът във Варна беше първи за новия треньор на "червените" Добри Митов, който зае мястото на напусналия клуба Любослав Пенев. До Митов на пейката днес беше Люпко Петрович, който заедно с Димитър Пенев са в ролята на консултанти.
 
"Червените" откриха резултата във Варна след страхотен гол на Тиаго в 33-ата минута, а Едвин Джеси удвои в 52-ата минута. В 66-ата Васил Панайотов намали, но бързо след това Али Соу също отбеляза и подпечата победата на ЦСКА. 

Със смяната на треньора дойдоха и промените при "армейците". Сред титулярите се завърнаха Божидар Чорбаджийски, Жеферсон и Едвин Джеси. Тримата бяха със статут на резерви при Любослав Пенев, но Митов и консултантите му решиха да им се доверят днес. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

С победата ЦСКА успя да сложи край на лошата серия от четири поредни срещи без успех. За последно "армейците" спечелиха три точки срещу Берое на 13 април - 2:0, след което последва отпадането от Ботев (2:3 и 3:3), както и равенството 0:0 с Левски и поражението от "канарчетата" с 0:2 за първенството. Смяната на треньора се оказа с положителен ефект и ЦСКА отново се размечта за шампионската титла. 

Феновете на "червените" обаче негодуват след раздялата с Любослав Пенев и при гостуването на стадион "Тича" бяха доста тихи, радвайки се единствено при головете. Нямаше ги традиционните рефрени за любимия отбор. 


*Снимки: LAP.BG

Мачът започна с минута мълчание в памет на починалата легенда на Ботев (Пловдив) и българския футбол Динко Дерменджиев - Чико, който беше погребан днес.

След предпазлива игра в началните минути и без чисти положения пред двете врати не се случи нищо запомнящо се през първия половин час. В 33-ата минута гостите съумяха да поведат. "Червените" организираха контраатака, при която Тиаго Родригес получи топката от Али Соу и от 20-ина метра я изпрати в горния ляв ъгъл на младия страж на "моряците" Иван Дюлгеров - 0:1. 

Второто полувреме започна с много добра възможност за Черно море, като Васил Панайотов се размина с гола. Бившият халф на Левски получи извеждащ пас, нахлу на скорост в наказателното поле и стреля под ъгъл покрай вратата на Черниаускас.

В 52-ата минута ЦСКА удвои преднината си. Тиаго Родригес изведе непокрития Едвин Джеси, който вкара с удар от точката за изпълнение на дузпа - 0:2. Малко след това Тиаго се размина с попадение. 

В 66-ата "моряците" намалиха чрез Панайотов. Резервата Стойчо Атанасов сгреши, след като позволи на Мартин Минчев да му отнеме топката отляво, талантът на варненци навлезе на скорост в наказателното поле и подаде към непокрития Панайотов, който вкара за 1:2. Радостта на домакините беше кратка, тъй като Али Соу се разписа за 1:3 в 75-ата минута и подпечата победата на ЦСКА. 


ЧЕРНО МОРЕ: 25.Иван Дюлгеров, 5.Стефан Станчев , 70.Пламен Димов, 4.Виктор Генев, 41.Юго Кононго , 38.Аристоте Фунду, 71.Васил Панайотов, 21.Георги Илиев, 16.Петър Витанов, 90.Мартин Минчев, 10.Радослав Василев
Резерви: 26.Иван Дичевски, 11.Жорже Алвес, 17.Мaртин Костадинов, 31.Лъчезар Йорданов, 33.Мирослав Енчев, 72.Родриго Силва, 99.Дани Кики
Треньор: Илиан Илиев

ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас, 19.Иван Турицов, 5.Николай Бодуров , 4.Божидар Чорбаджийски, 3.Жеферсон , 26.Валентин Антов, 15.Кристиян Малинов, 20.Тиаго Родригес , 17.Енрике Рафаел, 8.Едвин Джеси, 22.Али Соу
Резерви: 1.Данте Стипица, 24.Нуно Томаш, 2.Стойчо Атанасов, 18.Мартин Смоленски, 6.Рубен Пинто, 16.Жанио Бикел, 7.Жоржиньо
Треньор: Добри Митов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация , контузия  

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019