Спестена дузпа и доста пресилен червен картон на Венци Василев през първата част донесоха първи успех на Берое след подновяването на шампионата. Това се случи в двубоя от 22-ия кръг на Първа лига, в който те победиха Етър с 1:0 като домакин. В предишния кръг старозагорци загубиха от Септември с 0:1.

Единственото попадение в днешната среща отбеляза ветеранът Мартин Камбуров в 37-ата минута, като това бе попадение номер 217 за него в елита.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Срещата започна с добра сиутация за домакините, като Камбуров излезе очи в очи с Христо Иванов, който успя да спаси.

Веднага след това момчетата на Красимир Балъков поеха инициативата в срещата и бяха по-добре играещият отбор. 

Така в следващите 20-ина минути с пропуски се отчетоха Георги Сърмов и Румен Руменов.

В 35-ата минута Велко Батрович бе съборен в наказателното поле на домакините с груб шпагат от страна на Никита Баранов, но наказателен удар не последва.

Само 2 минути по-късно беройци откриха чрез Мартин Камбуров. Императора се възползва от асистенция на Александър Василев.

След още няколко минути ситуацията на терена стана още по-скандална. В 38-ата Венци Василев получи жълт картон, а две по-късно той получи втори такъв и респективно бе изгонен. Повторенията обаче показаха, че това е незаслужено, тъй като той игра с топката при шпагата, за който получи второто официално предупреждение.

През второто полувреме Етър игра равностойно срещу своя съперник, макар и да бе с човек по-малко. 

В 64-ата минута изстрел на Гълъбов с глава не намери очертанията на вратата на Берое.

Така се стигна и до най-чистото положение за болярите през втората част. В 80-ата минута Флорент Боджадж стреля много опасно с глава, като ударът му бе париран от Перниш.

В края на мача домакините вкараха още един гол, но той не бе зачетен заради засада на Бандаловски.

По този начин Берое събра 39 точки на 5-ото място, като изравни 4-ия Ботев. Етър от своя страна остава седми с 33 пункта.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка