Феновете още го помнят. И ще го помнят винаги, защото той бе футболист с лъвско сърце. Тъмночервено и силно туптящо. Красимир Чомаков – мъжкарят на терена, а и извън него, става на 40 години днес.

Чомето започна в родния си клуб Марица и оттам стигна до националния отбор. После премина в ЦСКА и набързо се превърна в любимец на сектор „Г”.  С червения екип Краси стана пример за сърцатост, за хладнокръвие и раздаване до краен предел. Гореше винаги в битките, но не прегаряше. Захапеше ли някой противников футболист, нямаше пускане, братче, никакво пускане! Не му даваше да диша и да гледа.

А с мощната си тупалка препарираше не един и двама вратари. Чомака ги наказваше не само с армейската фланелка, но и с националната. Особено през март 2001 година, когато в рамките само на четири дни той порази Исландия и Северна Ирландия в световни квалификации, спечелени от България съответно с 2:1 и 4:3.  Най-фамозен бе голът му срещу ирландците, отбелязан след фамозен шут от  далечно разстояние.

В ЦСКА спечели Купата на  България, но  по-важното е, че спечели сърцата на феновете. После замина за Италия, където направи прилична кариера. Всъщност, Чомака и днес е там, а около него са цели три дами – жена му и двете им дъщери.

БЛИЦ СПОРТ честити рождения ден на Красимир Чомаков и му желае здраве, сила и много победоносни тупалки в живота!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ