Драмата в “Левски” е пълна въпреки победата над Локомотив София с 1:0. Това бе първи успех от началото на сезона, но бъдещето на треньора Пепе Мурсия май беше ясно още преди срещата. Още преди мача с “железничарите” се появиха информации, че испанецът ще бъде сменен независимо от резултата.

Георги Иванов не пожела да даде конкретен отговор дали Мурсия остава или не, а поиска една нощ, за да мисли.

“Утре ще коментирам, сега не е моментът да коментирам. В момента няма смисъл да коментираме нещо, на което решение не е взето. Има такава вероятност (на въпрос, има ли вероятност Мурсия да бъде сменен).

“Аз съм доволен от победата, но след напрежението от ЦСКА беше нормално да победим, за да спадне. Все пак победата си е победа, независимо дали е било трудно. В крайна сметка отборът не играе добре, както всички искаме. Казах, че утре ще говорим за това нещо. Аз не мога да коментирам работата на треньора. Нормално е след като отборът не играе добре, да има някакви причини. След като чакате утре новини, ще ги получите. Не съм доволен, защото “Левски” трябва да има стил – агресивен, да държи топката, да доминира срещу отбор като Локо София”, добави още Гонзо.

“В крайна сметка хората искат да гледат един по-различен “Левски”. Ние гледаме и наблюдаваме резултатите на Мурсия и по време на контролите, и играта. Най-малкото след два месеца трябваше да има някакъв почерк. В крайна сметка “Левски” трябва да стои по друг начин. Не смятам, че Мурсия е само виновникът за нещата, но очаквахме много повече. Не съм доволен нито от подготовката, нито от начина, по който игра отборът в първите три кръга”, каза още спортният директор, който постоянно бе питан за конкретен отговор, какъвто не даде.

На въпрос, съжалява ли, че доведе Мурсия, Гонзо заяви: “Какво значи дали съжалявам!? Когато взимаш един чужденец, винаги има въпрос на риск. Не смятам, че Мурсия е лош треньор, но нито отборът показва начина, по който трябва да играем, нито имаме някакво развитие. Той има виждания, които не съвпадат с тези на отбора.”

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите