Пепе Мурсия и "Левски" ще се разделят официално днес. Спортният директор Георги Иванов съобщи след победата с 1:0 над Локомотив (София) в събота, че в неделя ще обяви бъдещето на испанеца на „Герена“, но изявлението му беше отложено за понеделник.
 
По време на продължителната среща между Георги Иванов и Пепе Мурсия след мача с „железничарите“, Гонзо е поискал оставката на треньора. Бившият наставник на Атлетико (Мадрид) е отказал да напусне доброволно и заради това нещата са се забавили. Вероятно това е причината на пресконференцията след двубоя Мурсия да обяви, че той е треньорът на „Левски“.
 
Днес се очаква Георги Иванов да съобщи официално раздялата между клуба и 49-годишния испански специалист. Има много голяма вероятност самият Гонзо да води днешната тренировка на „сините“, която по програма е от 18:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Големият въпрос, който вълнува феновете, е кой ще поеме тежката диригентска палка на "Герена". Твърди се, че основният фаворит за треньор на "Левски" е Димитър Димитров, въпреки че той отрича да е търсен официално от "сините" босове. Другите възможни варианти са уволненият през миналата седмица от Лудогорец Стойчо Стоев и Емил Велев, при когото "Левски" спечели последната си титла.