Голям скандал е избухнал заради младия гръцки вратар Антонис Стергиакис, разкри пред БЛИЦ шефът на Славия Венцеслав Стефанов.

19-годишният футболист е бил пред трансфер в холандския Ден Бош, където играе Стефан Велков.

„Сделката беше почти готова. На 99%. Оставаше само Тони да мине прегледи и да подпише. Всичко беше уточнено – трансферна сума за клуба, финансови условия за играча. В последния момент обаче двама мениджъри, които бих нарекъл пишман мениджъри, провалиха нещата.

Става въпрос за гъркиня и за италианец – някаква си Сюлеймания, която галено я наричат Таня, и Гаетано Мората.

Свързали се с бащата на Стергиакис и започнали да го омайват: „Не отивайте в Холандия, никакъв договор не подписвайте. Ние имаме отбор от Висшата лига, един от добрите английски тимове. Там ще го уредим, там ще го продадем”.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

Човекът им повярвал, звъннал на сина си и го разубедил да не пътува за Холандия. Така сигурният трансфер в Ден Бош пропадна”, добави Венци Стефанов пред БЛИЦ.

Свързах се аз с тези двамата мениджъри и с въпросната Сюлеймания. Разучих я каква е – има бръснарски ли, фризьорски ли или по-скоро джендърски салон в Солун. Започнаха да се кълнат, че не лъжат. Питам ги кой е този английски отбор, който иска Тони. Кажете ми името. Те въртят, усукват, но не казват. Ако имаше наистина реален интерес и оферта, защо крият кой е клубът? И защо ни мотаят вече двайсетина дни. А днес, а утре, а вдругиден.  

Ще изчакам още малко и после ще алармирам УЕФА! Категоричен съм, защото този случай намирисва на измама и на гнусна далавера.

Освен това тези двамата нарушават футболните закони. Как така ще преговарят тайно с футболиста, без да уведомят нито мен, нито когото и да е било от Славия.

Опитах се да им обясня, че ако наистина има оферта от голям английски клуб, Тони няма да играе там, а ще го пратят под наем в долните дивизии. И че Холандия е по-добра перспектива, тя е по-мощен трамплин, в сравнение с България, към по-силните първенства в Европа. Ден Бош може да са втородивизионен тим, но бяха приготвили отлична сума, която ни задоволяваше”, каза още шефът на „белите”.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ