Изгоненият от Славия нападател Николай Божов изпрати писмо до БЛИЦ, в което отвърна на критиките на треньора на "белите" Мартин Кушев, че не се е раздавал на 100%. Опитният футболист разкри, че наставникът е накарал футболистите да съберат 6000 лева, които е връчил на съдията Иван Кирилов на полувремето на мача с Калиакра (2:1 за "белите").

БЛИЦ публикува цялото писмо на Николай Божов без редакторска намеса:

Бях решил да не занимавам спортната общественост с Мен, защото тези ТРЕНЬОРЧЕТА СА много под моето ниво, за да ги коментира. Съжалявам, че паднах на тяхното ниво, но след вчерашното изявление на Треньорчето КУкушев и компания, че не съм се раздавал на 100% и затова са ме освободили. След като един месец мълча, превъзбуден от двете поредни победи над ГРАНДОВЕТЕ Видима-Раковски и Светкавица (Търговище), на Треньорчето КУкушев му дойде смелост да каже нещо и за мен. Всичко започна през зимната пауза, започнаха да гонят футболисти с характер и собствено мнение като ИЛИЯ ИЛИЕВ и АТАНАС БОРНОСУЗОВ.

След победите над Ботев (Враца) и Миньор пролетта неочаквано КУкушев ми каза неочаквано, че е решил в гостуването на ЛИТЕКС впоследствие бяха извадени от групата и Жоро Христов, и Данчо Юруков. Литекс играха едно полувреме с човек по-малко, а КУкушев се чудеше кой да пусне в игра да обърне мача. Сами си направете извод от самия мач. Преди мача с Лудогорец ни събра 10 от основните футболисти и ни обвини, че сме продали мача през есента с Лудогорец и ни попита дали са ни се обаждали за предстоящия мач, ПЪЛЕН ПАРАНОИК. Преди да почне мача влезна в съблекалнята и обяви премия от 3 хиляди лева. След като победихме г-н Стефанов обяви премия от 1500 лева, а мъжкарят КУкушев се скри в тоалетната на съблекалнята. ДОЙДЕ МАЧА с ЦСКА отново по незнайна причина същите 3-ма футболисти бяхме резерви. Правете си изводи и за този мач.

Дойде мача с Кариакра, след като ни надиграха тотално със случайни голов в 90-ата и 92-ата минути победихме. На следващият ден беше казал на един колега, който ни събра в банята и ни обясни, че трябва да му съберем 6000 лева защото ги е дал на полувремето на съдията, за да обърнем мача и ни предупреди това нещо да не Стига до Ушите на Г-н Венци Стефанов.

Представете си за какъв човек става въпрос и дали ме е изгонил ,че не съм се раздавал или че не съм си мълчал за хиляди такива простотии от страна на господин Треньорчето. След мача с Локомотив Пловдив в който отново не попаднах в групата ме извика в стаичката му. Беше 11,00 часа изпи 100 грома Уиски на екс, за да не му гръмне пилешкото сърчице и ми съобщи, че ме освобождава. Ако той каже, че тези мой думи не са истина съм готов да отидем на детектор на лъжата, но преди това му дайте да изпие 200 грама уиски, за да не му гръмне пилешкото сърчице. Аз ако съм на негово място, ще ме е срам да излизам на Улицата. Предлагам му да си отиде на СЕЛО, там от където е дошъл и да не излиза от вкъщи поне пет години, за да го забравят. Г-н Стефанов, ако сте решили да празнувате 100-годишнитата с такива хора около вас Ок., но ще празнувате между осмо и 12-то място на вак мога само да благодаря, че ми дадохте шанс да играя ЗА КЛУБ, като Славия.

Благодаря Ви
Николай БОЖОВ