Младежките ни национали не успяха да победят и Казахстан във втората си среща от евроквалификациите. Мачът на стадион "Трейс Арена" завърши 2:2 и формацията на Антони Здравков има само 1 точка в актива си. Припомняме, че в първата среща от квалификациите в началото на миналия месец "лъвчетата" се изложиха и в домакинството на Люксембург, допускайки загуба с 0:1.

Същинско чудо е, че тази вечер нашите не паднаха отново, след като в добавеното време на двубоя играч от казахстанския тим пропиля отличен шанс.  

Двубоят започна отлично за нашите с гол на футболиста на ЦСКА Кирил Десподов. Талантът откри в 9-ата минута, когато засече подаване на съотборника си при "армейците" Александър Георгиев. Капитанът на гостите Дидар Жалмукан изравни в 20-ата. Преди това Федин преодоля Стефан Велков, след което подаде на своя съотборник.

В 27-ата минута Петко Христов и Жалмукан си счупиха главите, след като се сблъскаха във въздушен двубой. Двамата имаха нужда от лекарска намеса, като играчът на Фиорентина и голмайсторът на гостите доиграха мача с превръзки.

На почивката селекционерът Антони Здравков направи две промени. Нападателите Томислав Йорданов и Калоян Кръстев замениха Илия Димитров и Марио Петков. Именно 18-годишният играч на Литекс бе точен за 2:1. Йорданов се разписа в 51-ата минута с рамо, след като се възползва от грешка на двамата централни защитници на Казахстан.

Александър Георгиев пропусна да вкара с глава в 72-ата минута, след това попадение на Йорданов бе отменено поради засада.

В 86-ата Омиртаев наказа Николай Кръстев за 2:2, а малко преди това "лъвчетата" останаха в намален състав след втори жълт картон на защитника Ангел Лясков.

Следващият мач на младежките ни национали е отново с Казахстан - на 10 октомври в Астана. 

БЪЛГАРИЯ - КАЗАХСТАН 2:2
1:0 Десподов (9), 1:1 Жалмукан (20), 2:1 Йорданов (51), 2:2 Омиртаев (86)

Съставът на България: Николай Кръстев, Марио Петков (46-Калоян Кръстев), Стефан Велков, Петко Христов, Ангел Лясков, Янис Карабельов, Чавдар Иванов, Мартин Костадинов, Александър Георгиев (78-Георги Русев), Илия Димитров (46-Томислав Йорданов), Кирил Десподов